Finaal
Hääleta
Kodukujundaja korter on valmis! Vaata, milliseks kujunes Eesti esimene hääletuste teel valminud kodu!

Galerii: kuidas 10 nädalaga sai ehitusjärgus korterist päris kodu

Eesti esimene inimeste poolt hääletuse teel sisustatud Kodukujundaja projekt on lõppenud. Veel 10 nädalat tagasi koosnes korter vaid betoonseintest, kuid tänaseks on valminud viimaseni viimistletud kodu. Kuidas see kõik toimus ja milline on tulemus?

Saade algas üldviimistluse valikute andmisest, kus vaatajaid said valida erinevate parkettide, vannitoaplaatide ja värvikombinatsioonide vahel. Lemmikuks osutus modernne kombinatsioon, tänu millele sai korteri põrandamaterjaliks õlivahatatud tammeparkett ning vannituba tumedad Stonehenge Black põrandaplaadid ja klassikaliselt valged seinaplaadid.

Alustades esikust ehk esimesest ruumist, kuhu korterisse astudes satume, võib öelda, et eesruumile annavad avarust heledad seinad ning suure peegliga mahukas garderoobikapp, kuhu saab panna silma alt ära kõik jakid ja jalanõud. Praktilistest ruumidest järgmise — vannitoa — valiku võitis suhteliselt minimalistlik komplekt, kuhu kuulub lisaks disainikäekirjaga funktsionaalsele mööblile kivimassist kraanikauss, soojendusega peegel ning akrüülvann.

Erinevate köögimööblite seast sai modernsuse ja retro miksimise ning supermati nanomaterjali ja antiikspooni ees esikoha lihtne, praktiline, valgetes toonides modernne kõrgläikeline mööbel, mis kasutab maksimaalselt ära köögile mõeldud ruumi. Lumivalge köögi rosinaks on must valamu ja segisti ning aktsenti lisab tumedates toonides integreeritud ahi.

Kööginurgast elutuppa suundudes jätkub modernne stiil. Diivani siduvad elemendid on metall ja kandilisem vorm, mis aga ei väljendu diivanil istumise mugavuses — tegemist on väga mõnusa kohaga, kus teed juua, sõpradega juttu ajada ning telerit vaadata. Elutoa juurde kuulub ka söögitoakomplekt põneva puiduvormi järgiva söögilaua ja toolidega.

Magamistuba võlub oma üleni pehme ja kuningliku joonega voodiga, mille valmistamisel on kasutatud naturaalset linase ja puuvillakanga segu. Pakitud vedrudega voodi juurde kuulub antibakteriaalne kattemadrats. Hubasest ja romantilisust annavad erinevad valgustid, mis võimaldavad mitut sorti valgust. Suurde valgesse, selgete joonte, alumiiniumraami ning klaasuksega garderoobikappi mahub sisuliselt ära kogu elu ning kogu sellele heledusele annavad samas raami tumedad pimendatavad kardinad.

Lastetuba oli kodu Kodukujundaja saate ainus ruum, kus rahvale kõige meelepärasem stiil oli modernse asemel retro. Omanäoliste vormidega, 13 moodulist koosnev mööblikomplekt on mõeldud nii loomingulisele teismelisele kui ka pere pisimale. Lastetuba võlub suurte akende ja valguse küllusega, põnevaks lisaks on must-valge tapeet ning kokkuvõttes annab erinevate stiilide põrkumine kokku äärmiselt hubase mulje.

Ka korteri kardinate valiku võitis modernne stiil ning nii ehivad esimesel korrusel asuva korteri elutoa suuri aknaid halli ja valge värvikombinatsioonis poolläbipaistvad katted koos paksemate kardinatega. Metalli, musta ja valgega on lahendatud ka valgustite valik.

Viimases hääletuses sai rahvas võimaluse valida kolme erineva tehnikakomplekti vahel. Köögikomplekt sisaldas tehnikat alates puutetundliku ja värvilise ekraaniga kohvimasinast ning valge ja metalliku disainiga veekeetjast kuni rösteri, köögikombaini, viilutaja ja uudse vaakumpakendajani. Lisaks oli valikus elutuppa mõeldud 55” nõgusa ekraaniga teler või vannituppa võimas add-wash luugiga pesumasin-kuivati, millele saab pesuprogrammi ajal pesu juurde lisada. Peale selle kuulusid vannitoakomplekti pardel, elektriline hambahari, IPL-tehnoloogial põhinev epilaator ja juuksekoolitaja. Selgus, et uue kodu soetamisel on eestlased vägagi praktilised, nende esimeseks valikuks on korralik hügieen ja võitjaks osutus vannitoakomplekt.