Finaal
Hääleta
Kodukujundaja korter on valmis! Vaata, milliseks kujunes Eesti esimene hääletuste teel valminud kodu!

SISUTURUNDUS

Nutikad lahendused garderoobikappide planeerimisel

Foto: erakogu

„Nutikas garderoobisüsteemi lahendus on selline, mis võimaldab ruumi targalt kasutada,” räägib AS Sunoreki juhatuse liige ja Tanki garderoobisüsteemide valdkonna juht Eddi Joost.

Nutikalt lahendatud garderoobisüsteemi planeerimine algab kahest kriteeriumist. „Inimese vajadusest ja ruumi võimalusest,” sõnab Eddi Joost. „Ruum dikteerib tihtipeale selle, milliseid lahendusi on seal võimalik kasutada.”

Väga väikese ruumi puhul on parim lahendus ilma usteta garderoobisüsteem. „Tankil on selleks spetsiaalne tootesari Tank PRO, mis sisaldab moodsa disainiga avatud kapilahendusi ilma külgseinteta,” kirjeldab Joost. Tank PRO lahendused sobivad ka garderoobitubadesse ja muudesse avatud ruumidesse.

„Optimaalne kapi sügavus võiks olla umbes 65 cm. Parimaks alternatiiviks käänd- ja liugustele on hõlmikuksed. Viimased ei kasuta kapi ees olevat vaba ruumi ja võimaldavad kasutada selle sisu täies ulatuses. Hõlmikuksi saab kogu kapi ulatuses avada, seega ei takista need näiteks sahtlite ja korvide välja tõmbamist,“ soovitab Joost.

Tank Indoor

Nutikas planeerimine

„Nutika garderoobisüsteemi eesmärk on tagada vastavalt inimese võimalustele ja vajadustele ruumi parimat kasutust. See tähendab, et kapi ülesehitus võimaldab riideid ja muid esemeid käepäraselt ja optimaalselt paigutada,” selgitab Joost. Kapi sisu planeerimisel tuleks kõigepealt kaardistada oma pere hoiustamisvajadused.

Lihtne, kuid samas nutikas lahendus ruumi säästmiseks on kasutada kitsamate korvide asemel laiemaid sahtleid. „Üks lai sahtel mahutab vähemalt kümnendiku võrra rohkem asju kui kaks korvi,” ütleb Joost. „Korvi kuju on alt kitsenev. Samuti võtavad lisaruumi korvi mehhanismid. Tank pakub alternatiivina korvidele palju praktilisemaid kuni 1200 mm laiuseid sahtleid.“

Teine uuenduslik lahendus, mis aitab ruumi mugavalt ja optimaalselt kasutada, on allatõmmatav riidepuu kandur. „Riputus on näiteks 220 cm kõrgusel, mille saab alla tõmmata vastava käepideme abil. See lahendus on mugav hooajaväliste- või pidulike riiete hoiustamiseks. Lapsele saab sama süsteemi paigutada talle sobivasse kõrgusesse.”

Sahtlite planeerimisel on mõistlik valida vastavalt selle funktsioonile sobilik kõrgus. Madalamad sahtlid, mille sees saab kasutada ka jaoturit, muudavad väiksemate asjade sahtlisse paigutamise eriti mugavaks. Sügavamad sahtlid on mõeldud eelkõige riiete hoiustamiseks.

Tank Indoor

Valgustuslahendused

Kindlasti tasub kapi juures kaaluda valguslahenduste kasutamist. Kapi sisu erinevatele elementidele (sahtlid, riiulid, riputustoru, ukse ülasiin) on võimalik lisada LED-valgustust. See annab juurde kasutusmugavust ja on ka efektne disainielement.

Liuguste ülasiini paigutatud valgustus täidab kahte funktsiooni: valgustab kapi sisu ja on täiendav valgustuselement eluruumis. Valgustid on puldist reguleeritavad või ühendatud liikumisanduritega (ukse või sahtli avamisel).

Tihtipeale ollakse arvamusel, et nutikad garderoobisüsteemide lahendused on kallid ja keerukad. Esmalt tuleb lähtuda inimese vajadusest ja võimalustest ning seejärel töötada professionaalse spetsialistiga välja parim hoiustamise lahendus, et tekiks rohkem ruumi elamiseks. Eelpool kirjeldatud võimalused on vaid väike osa pakutavatest lahendustest. Nutikus peitub lihtsuses.

Tank Indoor

Tutvu lähemalt just sinu kodule sobivate võimalustega ja küsi nõu spetsialistidelt Tanki salongides üle Eesti.

www.tankindoor.ee



SISUTURUNDUS