Finaal
Hääleta
Kodukujundaja korter on valmis! Vaata, milliseks kujunes Eesti esimene hääletuste teel valminud kodu!

SISUTURUNDUS

Olulised tegurid, millele enne uue kodu ostmist tihti mõelda ei osataVasta ka küsimusele!

Nutikas planeering ja läbimõeldud lahendused tagavad kodu ökonoomsuse

Kui piirkond kodu jaoks on valitud, siis kodu ja kodumaja lähiümbrus on juba palju isiklikum. Seega tasub läbi mõelda, kas soovid elada uues elumajas, kuhu tuleb kõik uus, või osta korter vanemas majas, millel juba oma hing ja luua sinna oma pesa. Eelnevalt oleks vaja läbi mõelda nüansid, millele muidu ei oska tähelepanu pööratagi. Mida olulist võiks teada?

1. Kas kodu on nutikas ja energiasäästlik

Kuidas on majad ehitatud? Kui suure soojapidavusega nad on ja millised on küttekulud? Kas korteri nutikas planeering ja läbimõeldud kiired lahendused tagavad kodu ökonoomsuse? Näiteks kas veenäidud jõuavad vee-ettevõtteni automaatselt kauglugemisseadme kaudu või tuleb seda teha vanal viisil iga kuu e-posti teel saates. Kindlasti otsi uutel majadel vähemalt B-energiaklassi märget, mis on kindel garantii väikestele ülalpidamiskuludele.

2. Igapäevased mugavused

Milline on majade planeering ja kui palju kortereid asub ühes majas. Mida vähem kortereid, seda turvalisem kogukonna tunne tekib ja ka naabrivalve on alati just kõige tõhusam väikestes elamutes. Lisaväärtust pakuvad avarad trepikojad, kus saab turvaliselt jalgrattaid ja lapsevankreid hoida. Ja kas korteriga käib kaasas ruumikas panipaik keldrikorrusel?

Igivana küsimus kesklinnas elades — kas ja kuhu saab parkida pere autod. Kas parkimiskoht on korteri hinnas või tuleb selle eest arvestatav lisasumma maksta. Ja kui parkimisvõimalus on siiski ainult tänaval, siis tuleks järele uurida, kas see on tasuline piirkond. Sel juhul peaks arvestama igakuise väljaminekuga.

Vaata ringi ka korteris sees. Parima lahendusena on uutes korterites on tavaliselt vesipõrandaküte, kolmekordsed klaaspaketiga puitaknad ja videofonolukuga varustatud sissepääs. Aga sellele lisaks ka midagi ilu- ja tundemeeltele — kas potentsiaalsel kodul on rõdu või terrass, kus värsket õhku ja kaunist vaadet nautida?

3. Mitmeks aastaks pakutakse ehitusgarantii

Uuri, kes on maja ehitaja ja kui usaldusväärne on arendaja. Kui suur on nende kogemustepagas ja milline on nende renomee. Nii mõnedki arendajad pakuvad traditsioonilise 2-aastase garantii asemel juba 3-aastast ehitusgarantiid. Küsi ka tuttavatelt tagasisidet ja nende kogemusi kodu soetamisel — kas reaalne kodu vastas, ületas või jäi allapoole nende ootusi.

Kaamos Kinnisvara on olnud Rohu kvartali majade loomise juures esimest etapist alates. Eesmärk on arendada ja ehitada kõik majad ise — vaid nii saab garanteerida hoolikalt läbimõeldud pisidetailid ja kindla kvaliteedi, mille garantiiks on 3 aastat. Vaata lähemalt ka Rohu kvartali kodulehele.



SISUTURUNDUS