Finaal
Hääleta
Kodukujundaja korter on valmis! Vaata, milliseks kujunes Eesti esimene hääletuste teel valminud kodu!

SISUTURUNDUS

Fookuses on magamistuba

Foto: Erakogu

Kvaliteetse une tähtsusest on viimasel ajal palju rääkinud nii arstid, sportlased kui ka toitumisnõustajad. Üheks hea une aluseks on hubane ja mõnus magamistuba, kus on ühtne tervik hästi valitud aknakatetest, mugavast voodist ja nutikast garderoobilahendusest. Akna- ja voodikatete valimisest magamistuppa räägib Sunoreki koostööpartner, sisearhitekt Reet Krause.

Magamistuba kujundades mõtle hästi läbi asjade ja riiete paigutamine. Sama oluline on ka aknakatete valik. Näiteks klientide seas populaarsed pimenduskardinad tagavad nii privaatsuse kui ka kvaliteetsema ööune ja samas aitavad reguleerida ka toa temperatuuri.

Sunorek Foto: Erakogu

Kaheinimesevoodi moodustab magamistoas päris suure pinna ja seetõttu on voodikate ka oluline kujunduselement. Kui tahta ideaalset katet, mis sobib konkreetsele voodile ja madratsile, siis tuleks see tellida. Nii saab katsetada huvitavaid detaile: nööpe, lipsukesi, palistusi, mustri- ja tekstiilikombinatsioone jne. Ideaalne voodikattematerjal on nahasõbralik, pesumasinaga pestav ega kortsu.

Hästi kujundatud ja planeeritud aknakatetega saame edukalt kujundada toa terviklikku disaini, mis toidab sinu meeleolu ja ka privaatsust. Reet Krause soovitab kliendil eelnevalt läbi mõelda vajadused, kas kasutada ruloo- või voldikkardinat või valgust suunavaid lahendusi: ribakardinat, püstlamelli, sebrakardinat?“ Tekstiilkardin lisab ruumile pehmust ja mõjub tervikus kaunina.

Sunorek Foto: Erakogu

Sisearhitekti suurteks lemmikuteks on ribakardinad, kuna nende kasutus on mugav ja paindlik: ribakardinatega saab hästi valgust suunata ja sulgeda vaadet väljast sisse. „Ribakardinad on minu meelest alahinnatud,“ naerab Reet.

Magamistoa klassikaks on vuaalkardin ja pimendavad külgkardinad. Vuaal laseb päeva ajal valguse aknast sisse, kuid tuppa keegi ei näe. Pimendava kardinaga saab aga õuest tuleva valguse magamise ajaks sulgeda. Hele vuaal annab ruumile raami, ribakardin aga avab ruumi rohkem vaatele. Vaate avamine ei saa siiski olla alati eesmärk omaette, sest näiteks teise maja seina polegi mõtet vaadata ja fookus tulekski tuua sissepoole.

Sunorek Foto: Erakogu

Valikuid on mitmeid ja need tuleks läbi mõelda ikkagi enda ja ruumi vajadustest lähtuvalt. On ju magamistuba privaatne paik, kus peab saama ennast hästi tunda. Pöördudes kas sisekujundaja poole või Sunoreki salongidesse, saad kindel olla, et leiad magamistuppa nii garderoobi kui ka tekstiilide näol valiku, millega jääd rahule. Kingi endale tervem elu ja kvaliteetsem uni!

Tutvu lähemalt just sinu kodule sobivate võimalustega ja küsi nõu spetsialistidelt Sunoreki salongides üle Eesti.

Sunorek Foto: Erakogu

www.sunorek.ee



SISUTURUNDUS